Buitenverblijven

Weer of geen weer. Zit u ook het liefst buiten? WimWood heeft een ruim assortiment aan douglas buitenverblijven. U kunt ze aanpassen naar wens zodat het buitenverblijf perfect in uw tuin past. Liever een buitenverblijf met berging, geen probleem. WimWood heeft voor ieder wat wils. Bekijk onze producten hier! 

Kies het buitenverblijf dat bij u past

Alle buitenverblijven van WimWood zijn gemaakt van douglas hout. Dit hout heeft een roze-achtige kleur die enigszins verandert ten gevolgen van de weersomstandigheden. Wij bieden verschillende soorten stijlen buitenverblijven aan: 

  • Het standaard model buitenverblijf van WimWood heeft een mooie uitstraling. De standaard uitvoering heeft een overstek, schoren en boeiplanken. Verder is een zijuitloop standaard bij dit model. 
  • De robuuste buitenverblijven zijn massief uitgevoerd. Bij een robuuste uitvoering zijn de staanders en ringbalken beide in kopmaat 15 x 15 cm. We kunnen hierdoor grotere overspanningen creëren.
  • De moderne uitvoeringen van WimWood buitenverblijven zijn strak uitgevoerd. Kenmerkend is de afwezigheid van
    een overstek, schoren en boeiplanken. Daarnaast liggen de dakbalken niet op de ringbalken, maar worden deze ertussen geplaatst. Dit zorgt voor een strakke uitstraling.

Buitenverblijf met berging

Alle modellen buitenverblijven van WimWood zijn verkrijgbaar inclusief berging. Dit is handig als u spullen hebt, zoals fietsen of gereedschap die u liever droog en uit het zicht wilt opbergen. De berging wordt onder het buitenverblijf geplaatst. De berging heeft, in de basis, enkelvoudige wanden van onbehandeld Zweeds rabat en een enkele paneeldeur met zes vaks glasverdeling.

Fijnbezaagd of glad geschaafd?

  • Onder fijnbezaagd hout verstaan we ruw hout. Dit betekent dat de planken, balken en palen een ruw oppervlak hebben. Binnen bezaagd hout onderscheiden we fijnbezaagd en standaard bezaagd hout. Bij fijnbezaagd hout is de oppervlakte licht ruw en dus gladder dan bij bezaagd hout. 
  • Hout dat glad geschaafd is, heeft een glad oppervlak. Het schaven gebeurt wanneer het hout droog is omdat nat hout minder makkelijk te bewerken is.

Lees meer over het verschil tussen fijnbezaagd of glad geschaafd hout op onze informatiepagina.

Kan ik het buitenverblijf naar mijn wens aanpassen?

Bij WimWood bieden we u de mogelijkheid uw buitenverblijf geheel naar wens aan te passen. U kunt aanpassingen maken in de constructie; bijvoorbeeld de staanders uitvoeren in 15 x 15 cm in plaats van 12 x 12 cm. Ook kunt u de liggers, schoren of dakbalken dikker uitvoeren. Daarnaast heeft u de optie om wandmodules toe te voegen. U kunt een keuze maken uit de meeste gekozen wandmodules. Andere keuzes die u kunt maken zijn het toevoegen van een daktrim en/of verlichting

Bij “buitenverblijf personaliseren”  kunt u uw bestelling aanpassen op basis van uw wensen. Komt u er niet uit of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail of vul ons contactformulier in.

Bekijk ook onze houten pergola’s en terrasoverkappingen

Klassiek

buitenverblijf standaard

Robuust

Modern

Klassiek met berging

Robuust met berging

Modern met berging