Terrasoverkappingen

Lekker buiten vertoeven, ongeacht de weersomstandigheden? Een veranda aan huis is dan een ideale oplossing. Bij WimWood hebben we een breed assortiment aan houten overkappingen en veranda’s. We leveren maatwerk omdat wij als geen ander weten dat elke tuin uniek is. U kiest een ‘bouwpakket’ en wij zorgen ervoor dat het constructiehout gezaagd bij u geleverd wordt. Indien gewenst, maken wij uw terrasoverkapping op maat zodat uw buitenverblijf perfect past in uw tuin! 

Terrasoverkapping van douglas

Alle houten overkappingen van WimWood worden geleverd in douglas hout. U kunt kiezen uit fijnbezaagd of glad geschaafd hout. Douglas is een duurzame houtsoort met een warme, roze-achtige kleur welke onder invloed van het weer een ietwat blauw-grijze tint zal aannemen. Onbehandeld gaat douglas hout tien tot vijftien jaar mee. Voor een langere levensduur kunt u het hout beitsen.

Fijnbezaagd of glad geschaafd?

  • Onder fijnbezaagd hout verstaan we ruw hout. Dit betekent dat de planken, balken en palen een ruw oppervlak hebben. Binnen bezaagd hout onderscheiden we fijnbezaagd en standaard bezaagd hout. Bij fijnbezaagd hout is de oppervlakte licht ruw en dus gladder dan bij bezaagd hout. 
  • Hout dat glad geschaafd is, heeft een glad oppervlak. Het schaven gebeurt wanneer het hout droog is omdat nat hout minder makkelijk te bewerken is.

Lees meer over het verschil tussen fijnbezaagd of glad geschaafd hout op onze informatiepagina.

Kies de overkapping die bij u past

De terrasoverkappingen bij WimWood zijn gecategoriseerd in drie groepen: 

  • Een robuuste terrasoverkapping staat garant voor jarenlang onbezorgd genieten in uw tuin. De robuuste uitvoeringen zijn massiever dan onze standaard tuinoverkappingen. De staanders en liggers van de robuuste terrasoverkapping hebben een kopmaat van 15 x 15 cm. 
  • De moderne terrasoverkappingen van WimWood zijn massiever en strakker dan een standaard uitvoering. Bij een moderne overkapping zijn de staanders maar liefst 20 x 20 cm dik. Verder kenmerkt deze uitvoering zich met liggers van 7 x 20 cm en het ontbreken van een overstek, schoren en boeiplanken. Dit geeft het geheel een strak en modern uiterlijk.  
  • Een robuuste terrasoverkapping met een schuin dak is ideaal voor een overkapping aan huis. De schuin aflopende daken worden gerealiseerd door mooie zwaluw houtverbindingen. De staanders hebben een robuuste kopmaat van 15 x 15 cm. Ook kunt u de transparantie van uw dak zelf bepalen door te kiezen voor helder of opaal polycarbonaat. 

Verder kunt u uw overkapping personaliseren door het toevoegen van een daktrim of één of meerdere wanden mee te bestellen. 

Welk pakket past bij mij?

Bij WimWood bieden we onze houten overkappingen in 3 verschillende soorten pakketten aan:

  • Houtpakket: u ontvangt al het hout dat u nodig heeft, maar u dient dit zelf op maat te zagen. Ook de benodigde schroeven worden niet meegeleverd. Dit is de meest goedkope optie in aanschaf en geschikt voor de échte doe-het-zelver.
  • Bouwpakket: hetzelfde als het houtpakket, echter is het constructiehout op maat gezaagd en zijn er inkepingen gemaakt waar nodig.
  • Bouwpakket compleet: het constructiehout is op maat gezaagd, de inkepingen zijn gemaakt waar nodig en de benodigdheden (betonpoeren, snelbeton, houtdraadbouten en alle andere benodigde schroeven en ijzerwaren) worden meegeleverd.

Bij elk pakket zit een EPDM pakket inbegrepen* 

Bij “terrasoverkapping personaliseren”  kunt u uw bestelling aanpassen op basis van uw wensen. Komt u er niet uit of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail of vul ons contactformulier in.

Bekijk ook onze buitenverblijven en houten pergola’s.

Robuust

terrasoverkapping robuust

Modern

Robuust schuindak